Psychosomatische fysiotherapie

De beste begeleiding voor het beste resultaat

Contacteer ons!

​Informatie over psychosomatische fysiotherapie

Vanwege afwezigheid van onze collega Joyce Moes bieden wij tijdelijk geen psychosomatische fysiotherapie aan!

Psychosomatische fysiotherapie is een behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben of die een onbegrepen lichamelijke oorzaak hebben. Het is dus een fysiotherapeutische behandeling waarbij de therapeut zich richt op lichaam en geest (psyche). Psychosomatische fysiotherapie bevat ook het woord ‘somatisch’, dat lichamelijk betekent. Via de geest kunt u het lichaam beïnvloeden, wat ook weer invloed heeft op uw mentale situatie. Psychosomatische fysiotherapie is dus vooral een wisselwerking, waarbij de twee elementen elkaar positief beïnvloeden.

​Psychosomatische fysiotherapie is veelomvattend

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst. De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hij betrekt bovendien de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling.

Plan een intakegesprek in

We nemen op een nauwkeurige manier kennis van uw problemen en stemmen de psychosomatische fysiotherapie op uw situatie af. Onze specialist bereidt de behandeling met u voor tijdens een intake. Deze kunt u eenvoudig inplannen via het online contactformulier of door te bellen naar 0180-419505. Heeft u vragen voor ons over deze vorm van fysiotherapie of andere behandelingen, zoals bekkenfysiotherapie? Ook die kunt u gerust bij ons kwijt.

Contactformulier

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Fysiotherapie Bolnes